Спасовданска литија

Ученици наше школе који похађају верску наставу учествовали су у свечаној Спасовданској литији поводом празника Вазнесења Господњег, славе града Лознице.Присуствовали су освећењу крста постављеног поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве.Свечаност је организовала Црквена општина старолозничка а ученике је водио вероучитељ Саша Мијатовић.

ЧЕТВРТИ ДЕФИЛЕ МАТУРАНАТА 

Матуранти све четири лозничке средње школе су данас организовано продефиловали градом. Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) приредила дефиле матураната.На Тргу Јована Цвијића, у школском парку, матуранти су се окупили а онда организовано прошетали улицама града. Носили су мајице са слоганом УЧИМ+ЗНАМ=ВРЕДИМ, а свака школа је имала по једну боју са заставе Града Лознице.

По завршетку званичног дела програма матуранти су наставили дружење код споменика Јовану Цвијићу.

26. Републичко такмичење електротехничких школа Србије

Дана 28.5.2022 год. (субота)  у Бачкој Паланци одржано је 26. Републичко такмичење ученика ЕТШ  Србије  из области електротехнике ( ОЕТ1, ОЕТ2, Електроника и Енергетска електроника).

          Организатори 26 Републичког такмичења  ЕТШ Србије су били: Министарство просвете Републике Србије, Заједница електротехничких школа Србије и Техничка школа „ 9. мај “ из Бачке Паланке.

  На Републичком такмичењу учешће је узело двадесет осам ЕТШ из Републике Србије са преко сто ученика -такмичара из четири области електротехнике. Ученици су се такмичили из следећих предмета: ОЕТ 1 , ОЕТ 2 , Електронике и Енергетске електронике.

          Све активности на овом такмичењу су реализоване на основу одобреног и усвојеног Плана и Програма 26.Републичког такмичења.

          Техничку школу Лозница на овом такмичењу представљала су три ученика трећег разреда ( одељење Е32) : Лука Симић, Алекса Попадић и Никола Тодоровић. Ученици су освојили следећа места:  Никола Тодоровић – 12. место, Алекса Попадић – 13 место и Лука Симић – 14 масто. За освојена места ученици су добили признање – Похвала.

          Техничка школа „ 9. мај “ из Бачке Паланке – школа домаћин  , су се показали као добри домаћини овог престижног догађаја – јер су дочекали и угости велики број ученика , професора и пријатеља школе.

          Само присуство и такмичење наших ученика на овом престижном такмичењу је велики  успех (доспети довде) и за ученике а и за нашу школу.

          Свим ученицима честитамо на освојеним местима на 26. Републичком такмичењу.

Средњошколци у посети погону фабрике Minth

Данас су матуранти Техничке школе посетили су погон фабрике Minth, а менаџмент их је  упознао са фабриком и начином функционисања. Фабрика производи делове за светске произвођаче у ауто индустирији и производе се алуминијумски кровни носачи, алуминијумске облоге за ентеријер и екстеријер возила, алуминијумски оквири за врата и кутије за акумулаторе.

Матуранти и њихови наставници су задовољни посетом и оним што су видели у фабрици, и виде у овој фабрици шансу за посао, учење и напредак.

 Републичко такмичењe  за ученике машинских школа

Историјски успех ученика наше школе на Републичком такмичењу  за ученике машинских школа које је одржано 20 и 21 маја 2022. године на Машинском факултету у Београду у организацији МШ „Радоје Дакић“ из Београда. Шест ученика је учествовало на Републичком такмичењу: Ученик Лука Перић М21 из предмета Компјутерска графика заузео је ПРВО место освојивши највећи број бодова у обе категорије (практични рад и теоријски део). Такође су и остали ученици постигли изванредне резултате: Урош Пауновић М41-11 место, Лука Секулић М41-8 место из Моделирања 3Д, Немања Филиповић,М21-6 место и Јован Митровић  М21-5 место Компјутерска графика 2D и Лука Дупљанин М11  из Статике.

Све похвале за наше ученике и ментора Тијанић Душана! Браво!!!

НАГРАДНИ ИЗЛЕТ У НОВИ САД

И ове године организован је једнодневни наградни излет за најбоља одељења и ученике наше школе који су постигли успехе на разним нивоима такмичења током 2021/2022.године.

У суботу 21.05.2022. год.на излет у Нови Сад су ишли ученици одељења Е11, Е21 и Е31 и најуспешнији такмичари школе.

XXVI Регионално такмичење ученика ЕТШ

Дана 7.маја 2022.у Техничкој школи у Обреновцу одржано је XXVI Регионално такмичење ученика ЕТШ Србије. На овом такмичењу из предмета Енергетска електроника нашу школу су представљали ученици одељења Е32: Лука Симић, Никола Попадић и Никола Тодоровић.

Ученици су се пласирали на Републичко такмичење које ће се одржати 28.05.2022.у Бачкој Паланци.

Никола Тодоровић је освојио 6.место и добио плакету

Алекса Попадић је освојио 7.место и добио плакету

Лука Симић је освојио 8. Место и добио плакету

Ментор ученицима је професор Горан Живанчевић

Крос  РТС-а „Кроз Србију“

У  петак 13.05 2022. године  ученици и ученице наше школе су трчали крос РТС-а. Учествовали су ученици од |I до IV разреда.

Циљ ове активности је афирмација спорта и здравог начина живота. Најбољи по категоријама су награђени дипломама.

Eдукације о превенцији свих облика вршњачког насиља

13.05.2022 .Канцеларија за младе града Лознице одржала је едукације о превенцији вршњачког насиља за ученике ОШ „Јован Цвијић“, Гимназије „Вук Караџић“ и „Техничке школе“ .

Циљ пројекта је подршкa младима у спречавању и превенцији свих облика вршњачког насиља у школском окружењу.

Саjaм  запошљавања и образовања

Национална служба за запошљавање – организовала је данас Сајам запошљавања  и образовања од 11 до 13  сати, у просторијама Спортског  центра „Лагатор“.

Наша  школа је имала штанд и простор за презентацију  програма уписа као и нове образовне профиле.

Eво како је било: