Исправан став ! Mој став !

Ових дана у нашој школи почела вршњачка едукација  Исправан став! Mој став!   о промоцији здравих стилова живота у одељењима првог и другог разреда. Теме које су  обухваћене: превенција болести зависности, промоција здравих стилова живота, штетни ефекти психоактивних супстанци, дувана, алкохола и патолошког коцкања.

Радионице и предавања реализују Марко Павловић Е21, Дејан Мићић М21, Ненад Петровић М21, и Александар Радић М21 – вршњачки едукатори  и наставник грађанског васпитања Веселинка Марковић.

Вршњачка едукација из ове области  је веома важна јер омогућава да се информације о штетним ефектима психоактивних супстанци управо добијају од ученика који су посебно обучени за то. Основна претпоставка је да ће млади радије прихватити информације и савет од својих вршњака него од доктора, професора, одељењских старешина, стручних сарадника или  родитеља.

На тај начин млади стичу знања, ставове, мотивацију и вештине које ће их оснажити да заштите своје здравље и да се одговорно понашају према себи.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s