Обележен Међународни дан толеранције – 16. новембар

У свету се данас обележава Међународни дан толеранције,када се подсећа на то да је потребно уважавати туђе мишљење, осећања и уверења, и уважавање другачијих од нас.

Генерална Скупштина Уједињених нација је 1996. године позвала земље чланице да установе Дан толеранције у сладу с Декларацијом о принципима  која је потписана од чланица 16. новембра 1995. године.

Толерантни смо онда када решавамо сукобе без насиља, када прихватамо другачије од себе, када умемо да саслушамо и разумемо…поручили су ученици наше школе вршњачки едукатори Матић Зоран и Славковић Милутин који су  ових дана завршили обуку својих другарица и другова на тему борбе против дискриминације.

Том приликом други су рекли о нама: НВО Искра Лозница :

„Danas su Milutin Slavkovic i Zoran Matic zavrsili sa edukacijom svih ucenike iz cele skole, 25 odeljenja, 650 ucenika i po svemu su najaktivniji od svih VE koji su ove godine zavrsili skolu za VE (vrsnjacke edukatore) za borbu mladih protiv diskriminacije.
Cestitamo Zoranu Maticu i Milutinu Slavkovicu ali i upravi skole koja je prepoznala znacaj ove vrsta edukacije. Borba protiv diskriminacije je najbolja da se implementira kod mladih ljudi. “
Tolerancija je nas izbor!

Више можете погледати на  сајту НВО Искра  као и галерију слика на:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.516233508553360&type=1

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s