Хуманитарне активности у школи

чепУ току је акција  у школи.

Акција „Чепом до осмеха“ је хуманитарно-еколошка акција рециклирања чепова са циљем прикупљање средстава за помоћ деци са инвалидитетом или са неком сметњом у развоју. Укључили смо се у акцију  на иницијативу професора Јадранке Bramwel и ученика М31.
Акција има троструку улогу – да се отпад рециклира, да се мисли о својој средини и да се развија хуманост и солидарност .
Ученици треба да одвајају чепове у кутије који стоје у ходницима школе, на којим је натпис Чепом до осмеха и лого акције (једини услов је да су чепови пластични, није важно да ли су они од напитака, сокова, воде, млека, кућне хемије, шампона, паста за зубе, јогурта). Вредност акције јесте што је она трајног карактера.
Средства која се добију када се чепови предају на рециклажу су намењена у хуманитарне сврхе са циљем да помогну деци са инвалидитетом или неком сметњом у развоју, како би им се омогућило лакше учествовање у образовању.
Више информација имате на сајту и фејсбук страници Чепом до осмеха.
Хвала свим ученицима и наставницим који се прикључују акцији.За акцију задужени наставници:Брамвел Јадранка,Прокопић Зорица и педагог школе.

leona-300x271 У сарадњи са хуманитарним центром Леона у школи се организује  сакупљање секундарних сировина :

  • ПЕТ амбалаже (пластичних флаша)
  • Лименки
  • Папира и картона , у циљу обезбеђења финансијских средстава за помоћ ученицима  и студентима, болесним грађанима, самохраним родитељима, старим људима, установама и институцијама.

Кутије за одлагање секундарних сировина налазе се на:ученичком улазу школе, првом и другом спрату.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s