Матуранти на екскурзији

Матурска екскурзија је изведена у периоду од 16. до 20. септембра 2016. године на релацији Лозница- Београд – Ниш- Скопље- Ђевђелија- Паралија- Солун- Лозница. На екскурзију је путовало 87 ученика у пратњи одељењских старешина, лекара пратиоца, представника туристичке агенције и два водича.
Ученици су били смештени у Паралији у вилама : Деспина, Илијас и Атина ,док је исхрана била у хотелу Викторија на бази полупансиона.Други дан је био предвиђен за упознавање летовалишта Паралија која је смештена код града Катерини.
-Трећи дан је био предвиђен за одлазак на Метеоре-осмо светско чудо.Ученици су разгледали манастирски комплекс Метаморфосис- преображење(Велики метеор),задужбина Јована Уроша Палеолога Немањића,последњег српског цара-Душанов синовац. Потом су ученици могли да панорамски разгледају манастире Св.Никола,Св.Тројица,Св.Стефан,Варлам. У подножју Метеора ,ученици су обишли радионицу икона и сувенира.
-Четврти дан је био целодневни излет у Солун. Ученици су прво обишли Српско војничко гробље Зејтинлик, а потом цркву Св.Димитрија-заштитника града , потом је уследило разгледање Аристотеловог трга,споменика Александра Македонског, цркве Св.Софије, Св.Апостола,као и Беле куле,слободно време за индивидуално разгледање.Ученици су уживали у богатој културно историјској баштини и све то овековечили прелепим фотографијама.


Фотографије можете погледати и овде:http://www.tehnickalo.edu.rs/obavestenja/212-maturska-ekskurzija-2016

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s