KВиС подршка ученицима у развоју каријере

Школа  спроводи низ активности које имају за циљ пружање подршке ученицима завршних разреда, који бирају  факултет или високу школу.

У четвртак, 26.априла у 13:20 у свечаној сали гимназије биће презентација ФТН-а из Новог Сада.

Препоручујемо ученицима четвртог разреда да присуствују овој презентацији.

Фондација Темпус, у склопу активности националног центра Euroguidance мреже, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, спроводи низ активности које имају за циљ пружање подршке ученицима завршних разреда. У склопу ових активности Фондација Темпус је ажурирала базу образовних могућности  www.obrazovanje.rs информацијама о акредитованим студијским програмима као и осталим значајним информацијама за ученике завршних разреда.

Детаљан распоред активности је дат у наставку као и на сајту http://obrazovanje.rs

Због ограничених капацитета за све активности је неопходна претходна пријава попуњавањем одговарајућих регистрационих формулара на адреси http://obrazovanje.rs/upis

Наставници такође могу да са адресе http://obrazovanje.rs/upis/promokit преузму информативне и промо материјале које могу користити у информисању ученика (попут постера које могу одштампати и поставити на инфо таблама у школи, ппт презентације и сл.), као и техничка упутства за праћење вебинара.

26. 4. 2018. вебинар од 12.30 до 13.15 часова „Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма.

14.6.2018.вебинар за средњошколце у 12.30 до 13.15 часова „Како савладати трему пред пријемни испит?“

За родитеље

15. 5. 2018.вебинар од 18 часова до 18.45 часова „Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања?“

Вебинари, пошто представљају врсту предавања путем интернета, су доступни свим ученицима (као и њиховим наставницима и родитељима) из свих школа у Републици Србији. Потребан је само рачунар са стабилном интернет везом како би се вебинар пратио у заказано време. Такође, поред тога што ученици могу самостално да прате вебинар, ово омогућава наставницима да са својим ученицима путем једног рачунара и пројектора прате вебинар и групно, нпр. током часа одељенског старешине, као активност тима за каријерно вођење и сл. и стога се вебинари организују у периоду између смена како би омогућили и ову врсту учествовања. Након регистрације на сајту obrazovanje.rs сви учесници ће добити потврду учешћа, као и техничко упутство за праћење, а неколико сати пре вебинара ће путем електронске поште добити и линк који треба да кликну у заказано време.

За све додатне информације у вези са наведеним активностима, можете контактирати Euroguidance центар путем ел. поште euroguidance@tempus.ac.rs, путем телефона 011/3342-430  радним данима од 10 до 18 часова.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s