Предавање за ученике

Проф. др Драган Ђукановић је 1.11.2019. године одржао предавање у Библиотеци Вуковог завичаја на тему „Србија и Западни Балкан у времену европске кризе“, а потом одговарао на подстицајна питања заинтересоване присутне публике, посебно лозничких средњошколаца из Техничке школе, Средње школе „Свети Сава“ и Гимназије „Вук Караџић“.

Проф. др Драган Ђукановић рођен у нашем крају, након завршене Гимназије „Вук Караџић“ у Лозници, дипломирао је, магистрирао и докторирао на Факултету политичких наука Универзитета у Београду 2006. године. На Алтернативној академској образовној мрежи (ААОМ) у Београду 2002. године стекао је специјалистичко образовање у оквиру смера Европске студије.
Запослен је као ванредни професор на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.
Од 2001. до 2017. године био је запослен у Институту за међународну политику и привреду у Београду, где је обављао и функцију помоћника директора за научно-истраживачку делатност. У бројним домаћим и иностраним научним и стручним часописима је током протекле деценије објавио више десетина радова из области балканолошких студија и спољне политике Србије и држава региона. Такође, учествовао је и у реализацији петнаестак пројеката у оквиру невладиног сектора (Европски покрет у Србији, ИСАЦ фонд, Центар за регионализам, Центар за спољну политику, итд.). Гостовао је као предавач на више европских универзитета.
Био је главни и одговорни уредник научног часописа Међународна политика (2008–2017). Након функције подпредседника, постао је председник Центра за спољну политику од 2011. и подпредседник Форума за међународне односе Европског покрета у Србији, од 2014.
На Хуманистичким студијама је ангажован на предметима Увод у међународне односе, Међународна безбедност и Теорије међународих односа и спољне политике.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s