110 ГОДИНА ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ У ЛОЗНИЦИ

У предвечерје Великог рата 6.новембра 1911.наш град Лозница могао се похвалити још једном установом од духовног значаја.

Тог дана започела је са радом Занатско-трговачка школа која се кроз читав низ трансформација одржала до дана данашњег,а чији јубилеј данас славимо.

110 година постојања, потврђивања, успеха су иза нас.Генерације наставника и ученика и безброј остварених признања су оно чиме се можемо похвалити.

110 г. изнедрило је читаву ризницу умова,стручњака и прегалаца који су допринели развоју занатства, индустрије и привреде овог дела Србије а и шире.

На нашим плећима ломили су се таласи историје; ми смо народ немирне прошлости,али и народ који помера границе, васкрсава и траје.

Неко ново зло звано Covid 19 хара светом, а ми на свој начин пркосимо.Обележавамо наш јубилеј у складу са најновијим технолошким достигнућима  – он лајн.

Ово је први виртуелни  ДАН ШКОЛЕ, али је НАШ ДАН и доказ нашег постојанства( како би рекао Бећковић).

Свим ученицима и наставницима Техничке школе у Лозници срећан Дан школе, са жељом да још једном превазиђемо изазове садашњости и наставимо свој ход ка будућности.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s