Пројекат „Школе за бољи квалитет ваздуха“

У три лозничке школе, основној ’’Јован Цвијић’’ и ’’Вук Караџић’’ и средњој Техничкој, постављени су сензори за мерење квалитета односно загађености ваздуха у склопу пројекта ‘’Школе за бољи квалитет ваздуха“.

Спровођење Пројекта „Школе за бољи квалитет ваздуха“ је планирано у периоду од 01. августа 2021. године до 31. јула 2023. године, а заједнички га спроводе УНИЦЕФ и Стална конференција градова и општина у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Институтом за нуклеарне науке „Винча“ и Интернет друштвом Србије, уз финансијску подршку владе Норвешке.

Пројекат „Школе за бољи квалитет ваздуха“ има за циљ да ојача свест школске деце, родитеља и наставника о негативном утицају загађења ваздуха, нивоима загађења ваздуха и његовим штетним ефектима на здравље. Након што су сензори за мерење квалитета ваздуха инсталирани у школама, подаци прикупљени у реалном времену директно ће помоћи наставницима да одлучују о дневним школским активностима на основу нивоа загађења и повећати свест и знање деце за стварање будућих позитивних промена у друштвеним нормама и понашању.

  • Подаци о загађењу ваздуха у реалном времену су доступни и користе се кроз иновативну технологију користећи приступачне уређаје који се додељују одабраним школама. 
  • Еколошка и СТЕМ едукација (укључујући загађење ваздуха) подршка школама у свим одабраним општинама.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s