Празник математике у  Техничкој школи у Лозници

Данас, трећег четвртка у марту, ове године 16.03., у недељи када се слави и Дан броја π  (14.03.), заједно са 27000 ученика од првог разреда основне до четвртог разреда средње школе широм Србије  такмичило  се и 70 ученика  наше школе  на међународном такмичењу из математике „Кенгур без граница“ које се одржава истог дана у више од 80 земаља у свету . Највише ученика је било из другог разреда, затим првог, а знатно мање из трећег и четвртог разреда. Наши ученици се налазе у категорији К2, средње стручне школе, а подељени су према правилнику о такмичењу у две групе, 9-10 за први и други разред и 11-12 за трећи и четврти. Испоштовали смо све препоруке ДМС-а и распоредили ученике у 5 просторија, да сваки ученик седи сам у клупи и да не би било могућности преписивања. Ученици су били јако дисциплиновани и много њих је остало до самог краја термина одређеног за такмичење. Наше колеге су одговорно дежурале и спровеле такмичење по прописима које смо добили од ДМС-а.

Захваљујемо се свим ученицима наше школе, који воле логику и мозгалице, што су узели учешће на такмичењу  и надамо се добрим резултатима.

Велико хвала професорима Зорици Прокопић, Ани Козомари, Марини Вишњић, Снежани Ђуровић и Милану Рикаловићу на изванредно обављеном послу дежурства и Јадранки Брамвел која је била координатор овог пројекта.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s